
Velevážené p.t. obecenstvo,
račte s námi cestovat na přelom 19. a 20. století
uvítáme vás v autentickém prostoru s vybavením veškerým dobovým
nebo za vámi se vydáme, kam budete ráčit
Máte nápad či nutkání svůj vlastní kulturní program s námi realisovati? Velmi rádi vás vyslechneme a společně možnosti prodiskutujeme.

Prostory
Salon vnitřní jest 100 čtv. m. plochy, terasa má 120 čtv. m. a je na klidnou pěší zónu situována, 80 cestovatelů v teplém počasí pohostiti možno, 50 v nevlídném. Exklusivní královské hostiny u tabule dlouhé do 30 cestovatelů.

Gastronomie
Disponujeme novým gastronomickým zázemím, které jest opečováváno naším výtečným kuchmistrem. Na talíři se nosí pokrmy ze šlechtických tabulí konce 19. století, např. cibulové pyré se štičími knedlíčky, nadívaný artyčok, kambala s kaparovou omáčkou či kaštanové bonbony. Sklep Jeho hraběcí milosti skýtá veškerá vína a lihoviny, které se v mocnářství těší oblibě. Párování nápojů k chodům je naším potěšením.

Kultura
Osobní přístup lze vyšperkovat pozvánkami na jméno na ručním papíře, ručně psaným menu, přípravou hygienických potřeb dobových pro jednotlivého cestovatele. Program doprovodný o roce 1890 lze přiřaditi, povyprávět základy každodennosti vyšší společnosti na příkladech vybavení salonu - elektrifikace, hygiena, vytápění. Cestovatelé též mohou dobové artefakty vyzkoušeti - uvařit si kávu v rovnovážném sifonovém kávovaru, psát krasopis perem a inkoustem, a do budoucna si stereoskop osahati či dobové ošacení obléknouti. Prostor s dobrou akustikou pro hudbu živou. Lze využít pianino v salonu umístěné a virtuosa přizvati.
Račte napsat poštu elektronickou na dum550@dum550.cz
nebo volejte číslo 603 878 305
Těší se na vás služebnictvo Domu 550!
22. 10. 2022, od 18:00 So
Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou
Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.
Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)
-
Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)
-
Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)
-
Relevé Roast Beef
-
Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)
-
Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert)
Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.
Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou.
Cena: 2.500 Kč

Describe your image

Describe your image

Describe your image

Describe your image
22. 10. 2022, od 18:00 So
Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou
Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.
Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)
-
Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)
-
Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)
-
Relevé Roast Beef
-
Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)
-
Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert)
Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.
Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou.
Cena: 2.500 Kč

Describe your image

Describe your image

Describe your image

Describe your image
22. 10. 2022, od 18:00 So
Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou
Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.
Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)
-
Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)
-
Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)
-
Relevé Roast Beef
-
Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)
-
Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert)
Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.
Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou.
Cena: 2.500 Kč

Describe your image

Describe your image

Describe your image

Describe your image
22. 10. 2022, od 18:00 So
Viktoriánský večer: menu podle královny Viktorie a společenský program s živou hudbou
Návrat do doby královny Viktorie, kterou účastníky provedla Victorian Catherine.
Program gastronomický (sestaven z chodů Jejího Veličenstva královny Viktorie)
-
Potage A la Cressy (mrkvový krém s vepřovým masem)
-
Poisson Le Turbot sauce Homard (pakambala s humrovou omáčkou)
-
Relevé Roast Beef
-
Rôt La Dinde à la Chipolata (krůta na víně s vepřovými klobáskami, kaštany a žampiony)
-
Entremets Les Croutes aux Sardines (zapečené sardinky); La Geleè d'Oranges à l'Anglaise (pomerančový mléčný dezert)
Program kulturní byl na etiketu při společenských setkáních zaměřen a komorním koncertem obohacen.
Dobové odění výhodou. Pro ctěné obecenstvo, jehož možnosti nesahají do 19. století, jest společenský oblek či velká večerní vhodnou alternativou.
Cena: 2.500 Kč

Describe your image

Describe your image

Describe your image

Describe your image
14. 02. 2022, od 18:00 Po
Svatý Valentýn
Oslava svatého Valentýna s květinami a dobovým přáním.
Program gastronomický
-
Potage (polévka): Purée d'oignon à la Russe - cibulové pyré se štičími knedlíčky
-
Hors d'oeuvre (předkrm): Croquettes de foies gras - kroketky z lanýžů a kachních jater
-
Entrée (menší chod): Turbot, sauce homard - pakambala s omáčkou z humra, glazovaná zelenina
-
Relevé (větší chod): Côtelettes d'agneau à la purée de scorsonère - jehněčí kotletky s omáčkou z bordeaux, pyré z černého kořene
-
Entremets (druhé chody): Champignon à la Barigoule - plněný hnědý žampion a La gelée d'oranges à la Anglaise - mléčný zákusek s pomeranči a šlehačkou
-
Dessert (zákusek): Bonbons de marrons - kaštanové bonbony
Cena: 2.900 Kč

Describe your image

Describe your image

Describe your image

Describe your image