ornament-01.png
ornament-01.png
ornament-01.png

Termíny cest do minulosti

Při objednávce budete přesměrováni na stránky společnosti Global Payments se zabezpečenou platební bránou. Pro platbu převodem na účet nebo na fakturu nás kontaktujte dum550@dum550.cz.

Leden 2022

St 19.1.

Na skok do monarchie

Příchod od 18:00 do 21:00

Oblečení hlavně pohodlné, střídmých barev, abychom někoho v minulosti nevyděsili.

Zážitek je nutno objednat den předem

Program

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu

  • péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • konzumace specialit kuchmistra ​​

    • Potage (polévka): Kraftbrühe, milchreis​ - silný hovězí vývar s mléčnou rýží nebo Purée de haricots blancs - krém z bílých fazolí s liškami

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou): Perdrix rôtis - pečená orebice s ořechovou nádivkou a kroupami nebo La piece de boeuf à la ravigote - hovězí špička s bylinkovou omáčkou a glazovanou zeleninou

Cena za osobu: 90 krejcarů (360 Kč)

Na místě rádi poskytneme ke koupi nealkoholické nápoje, vína a lihoviny z hraběcího sklepení.

Untitled-1.png

St 26.1.

Na skok do monarchie

Příchod od 18:00 do 21:00

Oblečení hlavně pohodlné, střídmých barev, abychom někoho v minulosti nevyděsili.

Zážitek je nutno objednat den předem

Program

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu

  • péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • konzumace specialit kuchmistra ​​

    • Potage (polévka): Kraftbrühe, milchreis​ - silný hovězí vývar s mléčnou rýží nebo Purée de haricots blancs - krém z bílých fazolí s liškami

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou): Perdrix rôtis - pečená orebice s ořechovou nádivkou a kroupami nebo La piece de boeuf à la ravigote - hovězí špička s bylinkovou omáčkou a glazovanou zeleninou

Cena za osobu: 90 krejcarů (360 Kč)

Na místě rádi poskytneme ke koupi nealkoholické nápoje, vína a lihoviny z hraběcího sklepení.

Untitled-1.png

Čt 27.1.

Na skok do monarchie

Příchod od 18:00 do 21:00

Oblečení hlavně pohodlné, střídmých barev, abychom někoho v minulosti nevyděsili.

Zážitek je nutno objednat den předem

Program

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu

  • péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • konzumace specialit kuchmistra ​​

    • Potage (polévka): Kraftbrühe, milchreis​ - silný hovězí vývar s mléčnou rýží nebo Purée de haricots blancs - krém z bílých fazolí s liškami

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou): Perdrix rôtis - pečená orebice s ořechovou nádivkou a kroupami nebo La piece de boeuf à la ravigote - hovězí špička s bylinkovou omáčkou a glazovanou zeleninou

Cena za osobu: 90 krejcarů (360 Kč)

Na místě rádi poskytneme ke koupi nealkoholické nápoje, vína a lihoviny z hraběcího sklepení.

Untitled-1.png
Kávovar
Dum550_oteviracka-118.jpg

So 29.1.

Seznámení s rokem 1890

Začátek v 18:00, příchod od 17:40

Oblečení pohodlné kalhoty plátěné, košile bílé, šaty střídmých barev, abychom někoho v minulosti nevyděsili. Pro ty, co chtějí zcela zapadnout do doby turnýry: pánové frak či žaket a dámy korzet a honzík.

Zážitek je nutno objednat týden předem, aby bylo možné vše na míru připravit a osobní pozvánku odeslat. Pokud budete objednávat pro více lidí, je záhodno doplnit všechna jména účastníků pro přípravu pozvánky a osobních věcí v salonu.

Doprava pro návštěvníky, kteří nejsou z Kladna a blízkého okolí a potřebují přivézt z královského hlavního města Prahy, může býti objednána při nákupu zážitku.

Program

  • osobní pozvánka zaslaná z 19. století od správce Domu 550, kterou je nutno předložit u vchodu

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu v roce 1890

  • osobní péče služebnictva Domu 550 v čele se správcem a kuchmistrem po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • seznámení s vybranými reáliemi v roce 1890, jak se žilo ve vyšší společnosti v oblasti hygieny, vytápění a svícení

  • vše připraveno na vaše jméno, ručně psané menu a vlastní přihrádka na hygienické potřeby

  • aperitiv Sherry

  • konzumace vybraných specialit ​​

    • Potage (polévka): Purée de haricots blancs​ - krém z bílých fazolí s liškami

    • Hors d'oeuvre (předkrm): Croquettes de foies gras - kroketky z lanýžů a kachních jater

    • Entrée (menší chod): Turbot garni de coquilles de laitances - pakambala s kapřími jikrami

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou): Faisan à la Perigord - bažant na lanýžích s glazovanou zeleninou

    • Dessert (zákusek): Mohnpielen - slezský vánoční makový dezert

  • vlastnoruční příprava kávy v rovnovážném sifonovém kávovaru, který ​oslňoval ve vyšší společnosti

Cena za osobu: 5 zlatých (2000 Kč) bez dopravy; 6 zlatých 25 krejcarů (2500 Kč) s dopravou Praha (Dejvická) - Dům 550 - Praha (Dejvická)

Na místě rádi poskytneme ke koupi vína, lihoviny a jiné nápoje z hraběcího sklepení.

Párování vín k pokrmům je připraveno pro vaše potěšení.