Čt 18.11.

18:30 Vánoční pokrmy císařovy

Začátek ve 18:30, příchod od 18:10

Oblečení hlavně pohodlné, střídmých barev, abychom někoho v minulosti nevyděsili.

Zážitek je nutno objednat předchozí den do 10:00

Program

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu 

  • osobní péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti​, kapacita stroje času je nyní omezena na 26 cestovatelů, aby někdo neuvízl v minulosti, tím pádem si užijeme komorní společnost

  • konzumace specialit kuchmistra - výběr tří chodů, které měl německý císař Vilém II. 24. prosince 1907 na sváteční tabuli​​

    • Potage (polévka): Kraftbrühe, Milchreis - silný vývar s mléčnou rýží

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou): Kalbsnierenstück mit Gemüse - telecí pečeně se zeleninou

    • Dessert (zákusek): Mohnpielen - slezský vánoční makový dezert

 

Cena za osobu: 1 zlatý 45 krejcarů (580 Kč)

Na místě rádi poskytneme ke koupi nealkoholické nápoje, vína a lihoviny z hraběcího sklepení.

Gastronomický program

Ochutnávky dob minulých

Večeře o třech/osmi/čtrnácti chodech

Ochutnávky vín a destilátů

Kulturní program

Salonní hudba ke gastroprogramu

Komorní představení velkých děl doby monarchie

Prožití určitého dne v minulosti

Dobové hádanky a kvízy

Poctivá práce

tajné zprostředkování nákupu poctivých výrobků od řemeslníků

Členství v klubu Domu 550

bude teprve odtajněno

sestavený program z jednoho či více bodů si budete moci užít na předem připravených akcích pro objednání jednotlivci nebo na akcích ušitých na míru pro oslavy, svatby či firmy

Bahno, kamení a louže...

logo01.png

GASTRONOMIE. HISTORIE. KULTURA. ZÁBAVA.

ornament-01.png

Příklady gastronomického programu

Ochutnávka dob minulých I.

Sherry

aperitiv

La pièce de boeuf à la Flamande

hovězí květová špička s glazírovanou zeleninou

Käsestangerl

sýrové tyčinky z listového těsta

La compote de fruits

ovocný kompot

Untitled-1.png

Ochutnávka dob minulých II.

Madère

aperitiv

Truite saumonée, sauce ravigote

pstruh duhový s bylinkovou omáčkou

Crème de fromage

sýrový krém

Croustades de Truffe

závitky z listového těsta s lanýžovou esencí

Untitled-1.png

Večeře o třech chodech

Sherry

aperitiv

Purée d'oignon à la Russe

cibulové pyré se štičími knedlíčky

Faisan à la Perigord

bažant s lanýži

Mohnpielen

slezský vánoční makový dezert

Untitled-1.png

Mírně opulentní večeře o osmi chodech

Sherry

aperitiv

Potage Montmorency

kuřecí polévka s nudlemi a parmezánem

Mayonnaise de volaille à la Ravigote

kousky kuřete v bylinkové majonéze

Truite saumonée, sauce homard

pstruh duhový s humrovou omáčkou

Sorbet

sorbet

Cimier de Chevreuil

pečený srnčí hřbet

Les bonbons de marron

kaštanové bonbony

Fromages

výběr sýrů

Café et Dessert

káva a trhanec

Untitled-1.png

Zcela opulentní večeře o čtrnácti chodech

Madère ou Sherry

aperitiv

Huitre

ústřice

Potage

Potage de Truffe et Volaille à la Royale

kuřecí polévka s lanýžovou a kuřecí zavářkou

Hors d'oeuvre

Rissoles de perdrix

taštičky z listového těsta s koroptví

Poisson

Turbot, sauce homard

kambala s humrovou omáčkou

Relevés

Côtelette d'agneau sautée à la Financière

jehnečí kotletky s omáčkou z lanýžů a madeiry

Entrées

Côte de boeuf braisée aux navets

dušená hovězí žebra s glazírovanou vodnicí

Sorbet

sorbet

Rôts

Cimier de Chevreuil

pečený srnčí hřbet

Entremets

Fonds d'artichauts aux petit pois

artyčoky s hráškem

Nusspudding

oříškový pudink

Fromages

výběr sýrů

La compote de fruits

ovocný kompot

Glace

zmrzlina

Dessert

Café et gâteau millefeuille

káva a dort millefeuille

ornament-01.png
ornament-roh_edited.png
ornament-roh2_edited.png
Ikona_2.png

GASTRONOMIE

Okusíte dobové lehké občerstvení či opulentní sedmi a vícechodové večeře. Je libo cibulovou polévku se štičími knedlíčky "Purée d'oignon à la Russe" nebo lanýži navoněného bažanta "Faisan à la Perigord"? Delší menu určitě proložíme sorbetem a nabídneme vybraná vína či ušlechtilé destiláty.

Ikona_1.png

HISTORIE

Vše je situováno v utajovaném soukromém hraběcím salonu v prvním patře bohatě zdobeného domu z roku 1876 na pěší zóně v centru Kladna.

Ikona_3.png

KULTURA

Zaposloucháte se do libých tónů dávno zapomenuté salonní hudby. Smetana, Liszt, Chopin nebo Dvořák... Poctivé nástroje rozeznívají prostory salonů....

Ikona_4.png

ZÁBAVA

Prožijete vybrané aspekty každodenního šlechtického života doby Františka Josefa I. Posaďte se do ručně vyřezávané židle z období historismu, spláchněte si po sobě zdobený porcelánový záchod dřevěným splachovadlem, napijte se z ručně foukaného skla.... Sami jsme zvědaví, co všechno objevíte, abyste si to vyzkoušeli...

Neformální akce s volným programem s malou dávkou historických zajímavostí

 

 

Začátek: mezi sedmou a osmou hodinou večerní

 

Neformální oblečení je bez problému možné.

V rámci zážitku si dopřejete

  • osobní pozvánku zaslanou z 19. století od správce Domu 550, kterou je nutno předložit u vchodu

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu v roce 1890

  • osobní péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • vybrané historické zajímavosti

  • bude se podávat

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou)

    • Entremet slaný (chod mezi hlavními chody a zákuskem)

    • Entremet sladký

Večer s živou salonní hudbou a historickým tématem, podpořený osmichodovým menu

Začátek: mezi šestou a sedmou hodinou večerní

 

Oblečení vhodné do salonu doporučeno, nicméně neformální oblečení je bez problému možné. 

V rámci zážitku si dopřejete

  • osobní pozvánku zaslanou z 19. století od správce Domu 550, kterou je nutno předložit u vchodu

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu v roce 1890

  • osobní péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • komorní prostředí ve skupině nanejvýš 24 hostů

  • živá salonní hudba na hudební nástroj v průběhu večera 

  • uvítací aperitiv typu Sherry, Madeira nebo Porto (podle stavu hraběcího sklepa)

  • historické téma z každodenního života

  • bude se podávat

    • Potage (polévka), 

    • Hors d'oeuvre (předkrm),

    • Poisson (ryba),

    • Sorbet,

    • Rôt (pečeně),

    • Entremet slaný (chod mezi hlavními chody a zákuskem)

    • Entremet sladký

    • Dessert (zákusek)

Večer s živou salonní hudbou, návštěvou významné osobnosti tehdejší doby a hody o 14 chodech

Začátek: mezi pátou a šestou hodinou večerní

Oblečení vhodné do salonu vyžadováno kvůli návštěvě z minulosti.

 

 

V rámci zážitku si dopřejete

  • osobní pozvánku zaslanou z 19. století od správce Domu 550, kterou je nutno předložit u vchodu

  • přechod časové linie, vstup a pobyt v hraběcím salonu v roce 1890

  • osobní péče správce a kuchmistra po dobu vašeho pobytu v minulosti

  • komorní prostředí ve skupině nanejvýš 24 hostů

  • živá salonní hudba na hudební nástroj v průběhu večera 

  • uvítací aperitiv typu Sherry, Madeira nebo Porto (podle stavu hraběcího sklepa)

  • návštěva významné osoby konce 19. století

  • bude se podávat

    • Huitre (ústřice)

    • Potage (polévka), 

    • Hors d'oeuvre (předkrm),

    • Poisson (ryba),

    • Relevé (hlavní masitý chod s přílohou)

    • Entrée (malý masitý chod bez přílohy)

    • Sorbet,

    • Rôt (pečeně),

    • Entremet zeleninový (chod mezi hlavními chody a zákuskem)

    • Entremet sladký

    • Entremet slaný

    • Entremet ovocný

    • Entremet zmrzlinový

    • Dessert (zákusek)